Linzen curry met kip

Heb je al eens heerlijke linzencurry met kip op? Dit is leuk om klaar te maken en nog eens lekker ook. Daarom gaan we je uitleggen hoe je dit recept gaat maken zodat jij het ook eens voor je gasten kunt bereiden. Je gaat nu de Hollandse linzen klaar leren maken op z’n Indiaas. Je kunt je nu laten verrassen. Het kan wel eens lekker pittig worden, maar ook dat kun je weer zelf sturen als je het gerecht klaar gaat maken. De linzencurry met kip is een hoofdgerecht, gericht op vier personen en bevat 555 kcal voedingswaarden. Je hebt ongeveer 20 minuten nodig om het geheel te breiden dus geniet er nu van en maak snel jouw eigen heerlijke linzencurry met kip klaar!

linzenkoken.nl

Ingrediënten linzen curry met kip

Als je linzencurry met kip klaar wil gaan maken dan heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • 800 g linzen (blik à 400 g)
 • 400 ml kokosmelk (blik)
 • 1 ui
 • 300 g kipfilet (biologisch)
 • 3 el olijfolie
 • 100 g boemboe groene curry (bakje)
 • 600 g bladspinazie (zak à 300 g)
Zorg er voor dat je alles in huis hebt zodat je op tijd kunt beginnen met je heerlijke linzen recept!

Bereidingswijze linzen curry met kip

Je gaat genieten van de heerlijke linzencurry met kip, maar eerst maar eens zorgen dat je hem klaar hebt gemaakt en daarna wordt dat goed beloond met dat mooie gerecht. Volg onderstaande stappen en jij zet heerlijke linzencurry met kip op tafel voor jou en je gasten!

 1. Je neemt de linzen en deze doe je in een pan en dan voeg je hier de kokosmelk aan toe.
 2. Je moet dan het geheel tegen de kook aanbrengen.
 3. Je gaat nu de ui snijden in halve ringen.
 4. Dan snijd jij de kip in stukjes.
 5. Nu is het tijd om de olie in een wok te verhitten en dan ga je de ui drie minuten roerbakken.
 6. Daar voeg je dan de kip aan toe en deze ga je ook drie minuten roerbakken.
 7. Als dat klaar is doe je de boemboe en de linzen met kokosmelk erbij en breng aan de kook.
 8. Als laatste voeg je de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken
Dit is het geheel wat je moet doen, dat valt toch reuze mee? Je kunt in korte tijd deze heerlijke linzencurry met kip op tafel zetten en opdienen. Je gasten zullen echt heerlijk smullen dus zorg er voor dat je alles klaar hebt staan zodat jij in korte tijd dit heerlijke recept kunt maken. In het begin even goed in de gaten houden wat je wanneer moet doen en als je het vaker klaar hebt gemaakt, dan gaat het allemaal vanzelf en kun je ook meer afwisselen door er zelf wat aan toe te voegen en wat te experimenteren!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders