Linzen chili met guacamole en bruine rijst

Er zijn diverse soorten gerechten waar je linzen in kunt verwerken om een lekkere maaltijd ervan te kunnen maken. Vandaag staat het recept linzen chili met guacamole en bruine rijst op het menu. Dit recept is bedoeld voor vier personen en voor de bereiding heb je 60 minuten voor nodig. Neem er goed de tijd voor zodat jij een lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

linzenkoken.nl

Ingrediënten en benodigdheden

De benodigdheden die je erbij moet halen zijn een hapjespan, vergiet en een vork.
De ingrediënten die je in huis moet halen gaan als volgt:

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 25 ml olie
  • 800 gram linzen uit een blik
  • 1 blik tomaten die gepelt zijn
  • 1 pot rode paprika die gegrild zijn
  • 200 ml bouillon (groente)
  • 2 stuks kaneelstukjes
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 steranijs
  • 2 stuks avocado's
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

  1. Je doet water in een pan en brengt dit aan de kook waarna je een beetje zout aan toevoeg en de zilvervliesrijst. Dit ongeveer 8 minuten lang tot het gaar is.
  2. Je pelt de rode uien waarna je ze vervolgens snippert. Pel vervolgens ook de knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook de wortel en de paprika in reepjes.
  3. Verhit de pan met de olie en fruit dit met knoflook, dit is de helft van de ui. Voeg vervolgens ook de wortel toe en bak deze mee.
  4. Spoel daarna de linzen waarna je ze uitlekt die je dan ook in de pan doet. Voeg de tomaten en de paprika toe. Blus dit vervolgens af met de bouillon en breng dit aan de kook.
  5. Voeg daarna de kaneelstokjes, de cacaopoeder en de 2 steranijs toe. Laar dit voor ongeveer 20 minuten lang op laag vuur pruttelen. Verwijder de kaneelstokjes en ook de steranijs.
  6. Door wat zout en peper toe te voegen breng je de linzen chili zo op smaak.
  7. Maak de avocado’s school waarna je het vruchtvlees met een vork prakt. Snijd vervolgens de tomaat in kleine blokjes. Voeg dit daarna met de rest van het ui en sam van de halve limoen aan de avocado toe. Voeg hierbij wat peper en zout.

Severen

Nu je klaar bent met de bereiding van de linzen chili met guacamole en bruine rijst kun je de maaltijd gaan serveren. Dit doe je als volgt:

  • Schep de rijst en de chili op in een bord, het liefst diep.
  • Garneer dit met de blaadjes koriander
  • Serveer dit alles met de guacamole
Ziezo je hebt een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Nu nog even iedereen aan tafel roepen en tast toe!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders